Project Vitens Franeker

Opdrachtgever:

Vitens

Locatie:

Franeker

Eind 2018 zijn we in Franeker aan de Harlingerweg begonnen met de aanleg van circa 1200 meter distributieleiding (Ø 315 mm) en circa 300 meter transportleiding (Ø 500 mm). Deze opdracht heeft de uitdagingen: complexe gestuurde boringen die elkaar onderling kruisen, het werken op diepte en een werkplek met weinig ruimte.

De engineering is door ons uitgevoerd en ook zijn de werktekeningen en boorplannen door ons uitgewerkt. Vooraf hebben we goede afspraken gemaakt met de gemeente, omwonenden en aanliggende bedrijven om de overlast tot het minimum te beperken. Zo is er onder andere een tijdelijke watervoorziening gerealiseerd voor een cruciale klant van drinkwater.

De meeste gestuurde boringen zijn door onze eigen 20-tons boormachine met gyro steering tool uitgevoerd. De bestaande transportleiding waarop ingebouwd moest worden lag op circa 3 meter diepte. Om deze inbouw (zie foto) veilig uit te voeren is er gebruik gemaakt van een sleufbekisting. Het werken met deze diameters is geen dagelijks werk en dus een mooie uitdaging!