Aanleg nieuwe transportleiding, Haskerhorne

Opdrachtgever:

Vitens

Locatie:

Haskerhorne

Door de stijging van het waterverbruik op het IBF-terrein in Heerenveen kon Vitens de levering van water niet meer garanderen. Vitens schreef een aanbesteding uit om het probleem aan te pakken. Wij kwamen als beste uit de bus en konden aan de slag!

In september startten we met de aanleg van de nieuwe transportleiding (met een doorsnede van 500 mm). Deze ging dwars door agrarische percelen en was uiteindelijk 2,5 km. lang. Met las-verbindingen maakten we van afzonderlijke buizen strengen van zo’n 500 mtr. De boringen zelf voerden we uit tot een diepte van 15 meter.

Het water uit de leidingen moet met behulp van een opjaagstation met de juiste druk geleverd worden. Gedurende het project kwam Vitens met de vraag dit station ook nog te (laten) plaatsen. Voor ons een niet alledaagse klus wat we uiteraard graag in orde maakten. De nieuwe leiding sloten we onlangs aan op het opjaagstation en daarmee zit ons deel van dit project erop.

Voor Verkley was dit een prachtig project met een zeer goede en positieve samenwerking met opdrachtgever, stakeholders en onderaannemers.

One Up Media maakte voor ons de onderstaande video.