Historie

1964 – Oprichting Verkley 

Verkley is in 1964 opgericht door Willem Verkley. Later kwam zijn broer Ton in de zaak en ontstond de firma Gebroeders Verkley bv. Eerst werd er voornamelijk in de provincies Utrecht en Zuid-Holland gewerkt. Door de sterke economische groei en toenemende woningbouw in het noorden van Nederland verplaatste het werkgebied zich naar de regio Drachten. De komst van nieuwe en complexe telefooncentrales zorgde voor groei. Vanaf de jaren 90 werden er ook nieuwe activiteiten ontwikkeld op het gebied van brandpreventie, glasvezel en het boren naar gas, olie en aardwarmte. 

2012 – Groei

Verkley is in 2012 overgenomen door PMH (Participatie Maatschappij Heerenveen) en heeft haar werkzaamheden herijkt tot haar huidige kernactiviteiten. Met de familie Roggen bereikt Verkley in 2015 overeenstemming en neemt 34 medewerkers over. Branchegenoot Roggen is actief in stad en de provincie Groningen. Verkley en Roggen vormen samen een sterke combinatie met veel vakkennis en jarenlange ervaring in Noord-Nederland.

2021 – Nieuwe investeerder

Gimv wordt onze nieuwe investeerder om verdere groei te realiseren. Er wordt na negen mooie jaren afscheid genomen van PMH Investments.

Anno 2021 werkt Verkley op projectbasis en heeft zij meerjarige raamcontracten met haar opdrachtgevers. Het werk wordt uitgevoerd door in de basis een vast personeelbestand aangevuld met een flexibele schil van medewerkers.