Project Oosterwolde-Appelscha

Opdrachtgever:

Liander

Locatie:

Oosterwolde-Appelscha

In de omgeving van Oosterwolde worden zonneparken aangelegd. Deze zonneparken sluiten wij aan op het elektriciteitsnet van Liander. We leggen middenspanningskabels op drie routes: van Oosterwolde naar Appelscha, van Oosterwolde naar zonnepark Venekoten en van Oosterwolde naar Weperpolder. Het gaat in totaal om 60 kilometer kabel en de totale lengte van de drie routes is 17 kilometer. We zijn in week 33 gestart en zijn klaar in week 4 van 2019.

Een complex werk doordat veel afstemming nodig is met o.a. de gemeente, Liander, bestuur van de ijsbaan, omwonenden. We hebben door de ijsbaan van Oosterwolde gegraven. Het werken bij de ijsbaan vereist extra zorg omdat de ijsbaan niet mag lekken. De uiteinden van de boorgaten zijn verdicht met kleibekisting. Voor het opnieuw inzaaien van het gras is speciaal ijsbaan-graszaad gebruikt.

We werken ook in het Kleindiepspark met veel en groot materieel. Voor de veiligheid is het Kleindiepspark deels afgesloten voor wandelaars en fietsers. Deze afsluiting is zo kort mogelijk gehouden. Onze mensen gaan in een korte tijd op een relatief kleine oppervlakte, met weinig bewegingsruimte en met groot materieel, het werk uitvoeren.  Onze nieuwe boormachine Grundodrill 20ton maakt in het park zijn debuut met de eerste boringen. Het park gaat in week 39 weer open.