Internationale Vrouwendag: maak kennis met Ria, Liesbeth en Cobi

Gisteren, 8 maart was het Internationale Vrouwendag. Een mooi moment om het woord te geven aan een paar van onze vrouwelijke collega’s. Vandaag vertellen Ria, Liesbeth en Cobi iets over hun werk bij Verkley.Ria

Ik werk alweer bijna 14 jaar bij Verkley. Ik ben er eigenlijk “ingerold” via mijn man die toen ook werkzaam was bij Verkley. Ik ben gestart op het bedrijfsbureau en werd verantwoordelijk voor het verrekenen en afhandelen van de uitgevoerde werkzaamheden binnen de combiploeg. Nu werk ik nog steeds binnen het combiteam, maar nu als werkvoorbereider voor zowel de combi- als de solo opdrachten. Eigenlijk heb ik er nooit echt over nagedacht of het werken met mannen zoveel anders zou zijn dan het werken in een vrouwenteam. Voor mij zijn een goede verstandhouding tussen collega’s en respectvol omgaan met elkaar belangrijk.

Het bevalt me prima tussen alle mannen van Verkley. Al moet ik zeggen dat als we (meestal op maandag na het weekend) in de kantine ons broodje eten, het wel veel over voetbal gaat. En met een aanhang voor Heerenveen en Cambuur kan het er heftig aan toe gaan. Dan zijn mannen niet anders dan vrouwen en is het net een kippenhok!

Liesbeth

Sinds begin vorig jaar werk ik als omgevingsmanager bij Verkley. Ik ondersteun op projecten met de communicatie, zoals het informeren van en contact leggen met ondernemers en bewoners. Daarnaast voer ik werkzaamheden uit voor de communicatie van Verkley in de breedste zin. Onder meer schrijven voor het personeelsblad, website en social media.

Voordat ik bij Verkley aan de slag ging heb ik ook voor aannemers gewerkt, maar wel altijd in mijn vakgebied communicatie. Toen ik bij Verkley aan de slag ging, had ik geen idee wat het kabels- en leidingenwerk inhield. Het is een heel ander specialisme. Ik heb inmiddels veel technische kennis opgedaan door de projecten waarbij ik betrokken ben en de collega’s die altijd met veel enthousiasme over het werk vertellen. De werksfeer bij Verkley is fijn. Het onderling contact met de collega’s is nuchter, je weet waar je aan toe bent. En er is altijd ruimte voor een grapje!

Cobi

Sinds 1993 ben ik werkzaam in de kabels en leidingen. In 2003 ben ik bij Roggen Kabel- en leidingwerken komen werken, dit is in 2015 overgenomen door Verkley. Vanaf het begin vond ik het werk al interessant en wilde er alles over weten. Daarvoor had ik geen idee wat er allemaal onder de grond gebeurde. Ik maakte duizenden schetsen voor huisaansluitingen voor de combi dienstleidingen, allemaal handmatig! Vanaf 2015 ging ik aan de slag met onder andere de administratie van de materiaalstromen.

Het werk is afwisselend en leuk om te doen. Het werken in een mannenbedrijf vind ik totaal niet vreemd, ik voel me er prima thuis en houd van de nuchtere communicatie en humor. Ik voel me altijd een van hen, nooit verschil of onderscheid. Jaren geleden leerde ik rijden op de heftruck in het magazijn, want altijd moest ik de jongens in de werkplaats vragen of zij pallets of haspels voor mij wilden verzetten. Tja, als er dan een chauffeur kwam en vroeg of iemand even kon helpen lossen met de heftruck, keek hij wel raar op als ik zelf op de heftruck stapte!