Een kijkje nemen bij ‘het echte werk’

Wat doe je als er grote werkzaamheden gepland staan pal achter een technische school? Dan nodig je tientallen leerlingen elektro- en installatietechniek en docenten uit om te komen kijken. En dat gebeurde donderdag 12 december in Leeuwarden.

In opdracht van Liander werken we als Pol-Verkley aan de aanleg van zonnepark De Zwette in Leeuwarden. Dat wordt een van de grotere parken van Friesland. Om dat park aan te sluiten op het elektriciteitsnet van Liander, worden nieuwe elektriciteitskabels gelegd, die aangesloten worden op een onderstation in de buurt.

Een deel van die kabels loopt onder het terrein van de ROC Friese Poort, op een aantal meter diepte. Toen Liander contact zocht met de school voor verdere afstemming, ontstond het idee voor een leerzame ochtend. ‘Als jullie ons de werkzaamheden laten zien en uitleggen wat voor werk jullie doen, hebben wij er geen probleem mee dat het werk plaatsvindt bij onze school.’

Donderdagochtend 12 december was het zover. Werkschoenen aan en naar buiten. Daar werd namelijk een gestuurde boring gemaakt. Een deel van de groep kreeg tekst en uitleg bij de werkzaamheden, terwijl de andere jongeren binnen informatie kregen over het werk van Liander en de betrokken aannemers. Later in de ochtend wisselden de groepen van locatie. De reacties van de jongeren waren enthousiast en ze stelden goede vragen. We kijken terug op een geslaagde ochtend!